0
Dejvis kup

Tennis Tenis Davis Cup First round Serbia v Rusija Nis, 31.01.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SRPSKI TENISERI U NIŠU: Verujemo u pobedu protiv Rusije (FOTO)

Objavljeno: 31.01.17 u 14:10

Teniseri Srbije rekli su danas da Rusija ima odličan tim i da ga neće potceniti, ali da veruju u pobedu u predstojećem meču prvog kola Dejvis kupa u Nišu.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da Rusija ima izuzetno nezgodan tim, mlad i veoma motivisan.

– Kačarov, Kuznjecov, Mevedev, svi su oni relativno mladi. Posebno Medvedev i Kuznjecov koji su se probili u poslednjih šest meseci i napravili odlične rezultate – rekao je Đoković.

On je podsetio da su sva četiri ruska igrača medju prvih 100 na ATP listi.

– Iako smo na papiru mi značajno bolji, ne treba nikoga potcenjivati – istakao je Đoković.

On je dodao da je sastav srpske reprezentacije najjači sastav, uz odsutnog Janka Tipsarevića, ali da će će on biti u ekipi u nekom od narednih mečeva u Dejvis kupu.

Drugi teniser sveta rekao je da mu je izuzetno drago što je ponovo u reprezentaciji, sa momcima sa kojima ima izuzetno prijateljski i prisan odnos.

– Atmosfera je specifična svaki put kada se vidimo. Dani kada igramo za reprezentaciju nam daju mnogo poleta i pozitivne energije koju posle toga prenosimo na dalja takmičenja – naveo je Đoković.

On je rekao da za sada ne menja svoje planove, tako da će mu prvo naredno takmičenje posle nastupa za reprezentaciju biti turnir u Indijan Velsu.

Selektor Srbije Nenad Zimonjić rekao je da veruje u pobedu protiv Rusije.

– Verujem u igrače i u tim koji je ovde. Nadam se da ćemo ostvariti rezultate koje smo zacrtali, a to je da u narednih par godina iskoristimo ovaj dobar tim i osvojimo ‘salataru’ – rekao je Zimonjić.

On je naveo da je posebno značajno to što je Đoković deo reprezentacije i pored borbe za prvo mesto na ATP listi i drugih obaveza, pritisaka i visoko postavljenih ciljeva.

Zimonjić je dodao da se Viktor Troicki i Dušan Lajović takodje vrlo rado odazivaju pozivima za reprezentaciju.

– Ovo će za mene verovatno biti poslednja godina kao igrača, a ovo je možda jedna od poslednjih situacija kada ću biti i ulozi selektora i igrača – naveo je Zimonjić.

On je rekao da će srpska reprezentacija iskoristiti boravak u Nišu i za humanitarnu akciju, tako da će pomoći deci oboleloj od raka i udruženju Nurdor i dodao da će sutra teniseri u Čairu održati otvoreni trening.

– Omogućili smo svim Nišlijama koji nisu mogli da kupe karte za mečeve, jer je interesovanje bilo veliko, da ipak vide naše igrače na otvorenom treningu sutra od 15.30 do 16.30 u hali Čair“, rekao je  Zimonjić.

Prema njegovim rečima, reprezentativcima ne bi smetalo da svi treninzi budu otvoreni, ali pravila Medjunarodne teniske federacije to ne dozvoljavaju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter