0
ATP

AUSTRALIJAN OPEN: Federer u finalu!

Objavljeno: 26.01.17 u 13:20

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio sunarodnika, četvrtog tenisera sveta Stena Vavrinku posle pet setova, 7:5, 6:3, 1:6, 4:6, 6:3.

Federer, 17. teniser sveta, pobedio je za tri sata i četiri minuta i u 35. godina postao je najstariji teniser koji se plasirao u finale jednog grend slem turnira još od Kena Rozvela, koji je 1974. godine u 39. godini igrao za trofej Ju Es opena.

Federer se plasirao u finale Australijan opena prvi put od 2010. godine, kada je i osvojio svoju poslednju, četvrtu titulu na tom turniru. On je poslednji trofej na grend slem turniru osvojio 2012. godine na Vimbldonu.

On je u 12. gemu prvog seta napravio brejk, što mu je donelo vodjstvo u meču, dok je drugi set dobio zahvaljujući brejku u šestom gemu, posle čega je Vavrinka slomio reket. Posle drugog seta Vavrinka je tražio pomoć lekara i na teren se vratio sa bandažiranim desnim kolenom.

Vavrinka je treći set dobio za 25 minuta, dok je posle dva brejka u četvrtom setu, naspram jednog Federera, uspeo da izjednači na 2:2.

Osvajač 17 grend slem titula Federer je po završetku četvrtog seta tražio pomoć lekara i posle desetak minuta meč je nastavljen. Federer je bez većih problema osvojio peti set, napravio je brejk u šestom gemu, a poslednji deveti osvojio je bez izgubljenog poena i ostvario 19. pobedu u 22 duela sa Vavrinkom.

Federer će u finalu igrati protiv pobednika sutrašnjeg meča Španca Rafaela Nadala i Grigora Dimitrova iz Bugarske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter