0
ATP

AUSTRALIJAN OPEN: Federer nije poklekao posle maratona

Objavljeno: 22.01.17 u 13:30

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio petog tenisera sveta Keija Nišikorija iz Japana posle pet setova, 6:7, 6:4, 6:1, 4:6, 6:3.
Četvorostruki osvajač Australijan opena pobedio je za tri sata i 24 minuta i 13. put u poslednjih 14 godina se plasirao u četvrtfinale tog turnira.

Nišikori je poveo u prvom setu sa 5:1, ali je Federer uspeo da preokrene na 6:5. Kei Nišikori je posle toga osvojio gem na svoj servis, a zatim je dobio taj-brejk sa 7:4. Federer je uzvratio, u naredna dva seta četiri puta je oduzeo servis Nišikoriju i preokrenuo je na 2:1.

Japanski teniser je u petom gemu četvrtog seta oduzeo servis Federeru što mu je bilo dovoljno da izjednači na 2:2.

Federer, 17. na ATP listi, bez većih problema osvojio je peti set, napravio je brejk u drugom gemu, dok je poslednji deveti gem osvojio bez izgubljenog poena i pobedio.

Nišikori je kod rezultata 0:3 u petom setu tražio pomoć fizioterapeuta zbog problema sa ledjima.

Osvajač 17 grend slem titula igraće u četvrtfinalu protiv 50. tenisera sveta Miše Zvereva, koji je danas posle četiri seta pobedio prvog na ATP listi, Britanca Endija Marija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter