0
Tenis

ARMENULIĆ O ANINOM POVLAČENJU: Očekivao sam takvu njenu odluku

Objavljeno: 28.12.16 u 21:31

Tesniski stručnjak  je u razgovoru za „Novosti“ odluku Ane Ivanović da se povuče iz aktivnog bavljenja tenisom okarakterisao kao logičan potez, navodeći da ovakav njen potez očekivan.

Dok je veći deo srpske i svetske javnosti i dalje u neverici posle objave srpske teniserke da napušta tenis, za Radmila Armenulića ovakav rasplet i nije iznenađenje.

– Odluka je logična, očekivao sam je. Ušla je u ozbiljan brak, nije trenirala kao ranije. Nekada je bila prva na rang listi i normalno je da želi da ode sada dok je uspešna, nego da počne da gubi, ispadne iz najboljih 100 i onda da kažu da je loša teniserka – izjavio je Armenulić za „Večernje novosti“.

On navodi da je kao i svi pratio Aninu objavu na fejsbuk stranici i smatra da su razlozi zbog kojih se oprašta od aktivnog igranja sasvim razumljivi i opravdani. Teniski stručnjak takođe ističe da je možda i bilo pravo vreme za ovakvu njenu odluku.

-Gledao sam njeno obraćanje  i mislim da je lepo sve objasnila. Njoj se život promenio i kada ste više posvećeni porodici i drugim obavezama onda je tenis u drugom planu, bolje je što se na vreme povukla. Verovatno želi da nadoknadi sve ono što je propustila za vreme profesionalnog bavljenja tenisom. Bilo je tu mnogo putovanja, rada i malo slobodnog vremena. Ima 29 godina i okreće se familiji i drugim stvarima u životu.

Kako je Ana Ivanović rekla zbogom tenisu a i Jelena Janković već ušla u zrele teniske godine Srbija bi uskoro mogao da ostane bez obe igračice, koje su donosile najveće teniske uspehe Srbiji u protekloj deceniji. Ipak Armenulić smatra da nema razloga za brigu i da srpski tenis i te kako ima perspetkivu.

– Imamo Ivanu Jorović, Olgu Danilović koje su u prvom planu. Očekujem da se pojave još neke talentovane teniserke, ima ih više u ženskoj nego u muškoj konkurenciji, tako da ima pozitivnih stvari – zaključio je Armenulić razgovor za „Novosti“.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter