0
ATP

FOTO: STARSPORT

NOVAK TRENIRAO PRED BEOGRAĐANIMA: Prvo mesto mi više nije prioritet (FOTO)

Objavljeno: 30.09.16 u 15:38

Srpski teniser Novak Djoković rekao je danas da mu prvo mesto na ATP listi, osvajanje trofeja i grend slemova više nije prioritet, već da vrati osećaj pripadnosti i uživanja na terenu.

– Prvo mesto mi više nije prioritet. Promenio sam stav. To ne znači da ću promeniti svoj doprinos ovom sportu. Trudiću se i dalje, ali od Rolan Garosa nisam uspevao da pronadjem ispunjenost na terenu. Psihološki sam imao veliki pritisak, a tenis ipak nije jedina stvar na svetu. Napravio sam velike uspehe i naravno da ću oberučke prihvatiti svaku titulu koju budem osvojio“, rekao je Djoković novinarima u Beogradu.

FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

Đoković je trenirao danas u Sportskom centru Milan Gale Muškatirović, a jedan deo treninga je bio otvoren za medije.

POVREDA JAČA OD ‘KRALJA’: Đoković se povukao iz Pekinga

On se nalazi na, kako je rekao, aktivnom odmoru pošto je nastavio s treninzima, ali je dodao i da ima vremena za uživanje s prijateljima i porodicom.

Đoković je odustao od učešća na turniru u Pekingu, ali je rekao da je plan da učestvuje na turniru u Šangaju.

FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

Upitan da oceni ovu sezonu, Đoković je rekao da je apsolutno zadovoljan i da nema za čime da žali.

On je naveo da su mu mnoge stvari pomogle da se dalje usavršava, ali da sezona još nije gotova i da se raduje narednim izazovima na terenu i van njega.

FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

– Cilj mi je da povratim osećaj pripadnosti terenu i uživanja kada držim reket u rukama. Trenutno osećam preveliki pritisak i opterećenje zbog stalnog nametanja istih ciljeva. Jednostavno, izgubio se taj način razmišljanja da moram da budem najbolji“, rekao je Djoković.

On je najavio da će uskoro razgovarati s trenerom Borisom Bekerom o nastavku saradnje i dodao da je dosadašnji rad sa Nemcem bio veoma uspešan.

Međunarodna teniska federacija najavila je promenu formata Dejvis kupa po kojoj bi se finale igralo na neutralnom terenu, a Djoković je rekao da se teniseri protive toj nameri.

FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

Mislim da to nije najbolja ideja. Bio je nedavno sastanak i igrači su jednoglasno protiv toga… Loš je raspored termina, a svakom igraču je stalo da igra za svoju zemlju. Međutim, prvih nekoliko kola igra se posle gren slemova i mnogi moraju da otkazuju. Ide se ka promenama, ali igrači ne mogu previše da utiču, rekao je Đoković.

Upitan o pisanju medija o njegovom životu, Đoković je rekao da svako ima pravo da piše šta god želi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter