0
ATP

FOTO: STARSPORT

POVREDA JAČA OD ‘KRALJA’: Đoković se povukao iz Pekinga

Objavljeno: 28.09.16 u 16:07

Najbolji teniser sveta Novak Đoković povukao se sa turnira u Pekingu, čiji je šestostruki šampion, saopštili su danas organizatori turnira.

– Vrlo sam tužan što ove godine neću moći da se takmičim na Otvorenom prvenstvu Kine. Oporavljam se i dalje od povrede lakta i savetovano mi je da ne igram dok se stanje ne popravi dovoljno dobro da mogu da se takmičim. Nastaviću oporavak i nadam se da ću moći da se vratim turnirirma što je pre moguće – rekao je Đoković.

Reprezentativac Srbije je četvorostruki uzastopni šampion Pekinga i šestostruki ukupno. U prestonici Kine ima savršen učinak od 29 pobeda bez poraza.

– Kineski open mi je jedan od najomiljenijih turnira. Imao sam mnogo uspeha ovde, osvojio sam šest titula. Volim da se takmičim pred strastvenim kineskim navijačima i radujem se budućim odlascima u Peking – rekao je Đoković.

Organizatori turnira, koji počinje 3. oktobra, poželeli su Đokoviću brz oporavak.

Prvi igrač sa ATP iste već duže vreme ima probleme sa raznim povredama, a ima problema i sa opštom iscrpljenošću organizma. On bi trebalo da igra na mastersu u Šangaju, koji počinje 10. oktobra.

Novak Đoković trenutno boravi u Beogradu i u petak će imati trening za medije, kada će se verovatno više saznati o njegovom zdravstvenom stanju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter