0
ATP

FOTO: Twitter

STAN JE, JEDNOSTAVNO, BIO BOLJI: Đoković nije mogao protiv Vavrinke i povrede (VIDEO)

Objavljeno: 12.09.16 u 02:22

Švajcarac Stan Vavrinka preuzeo je od Novaka Đokovića šampionsku titulu na US Openu, pošto ga je pobedio u finalu rezultatom 3:1 (6:7, 6:4, 7:5, 6:3).

Novak Đoković ima recept za sve, samo za Stana Vavrinku ne. Otprilike takav utisak ostao je posle noćašnjeg finala Otvorenog prvenstva SAD u kom je Švajcarac savladao najboljeg tenisera današnjice.

I to posle preokreta, rezultatom 3:1 – 6:7, 6:4, 7:5, 6:3 za Švajcarca češkog porekla rodom iz Lozane.

Novak je krenuo mnogo bolje i brzo stekao prednost od 3:0, ali je mentalna snaga Vavrinke došla do izražaja i on se vrlo brzo vratio u set. Ušlo se u taj-brejk u kom je Đoković ponovo zaigrao onako kako se očekuje i poveo u setovima.

Međutim, taj povratak u igru u prvom setu Vavrinki je pokazao da itekako može da parira, pa i ozbiljno ugrozi Đokovića, što je i učinio u drugom delu koji je uz jedan brejk prednosti dobio sa 6:4.

Treći set ‘mirisao’ je na novi ‘taj-brejk’ pošto su oba tenisera uspevali sa čuvaju svoje servise, iako je bilo puno ‘brejk’ prilika. Jednu svoju Švajcarac je iskoristio u 12. gemu, oduzeo servis Đokoviću i ujedno preokrenuo rezultat u setovima na 2:1.

Treći set pokazao je da Đoković ima problem sa žuljevima na stopalima, zbog toga je i brzo izgubio prva tri gema, što ga je kasnije i koštalo seta i meča. Pri rezultatu 3:1 imao je nekoliko ‘brejk’ šansi, ali ih nije iskoristio i Švajcarac je od tog momenta sa lakoćom čuvao svoj servis.

Đoković je u ovom meču imao čak 18 ‘brejk’ prilika, a iskoristio je samo tri, i u tome bi mogao da se traži uzrok poraza. Uz naravno povredu koja ga je omela da se vrati, ali je i u tim teškim momentima Đoković pokazao koliko je veliki, jer se Vavrinki obratio i izvinio mu se zbog dva medicinska tajm-auta:

– Stan, izvini, druže. Ne mogu da stojim – obratio se Đoković Vavrinki.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter