0
Tenis

US OPEN: Kraj vladavine Serene Vilijams, Kerber u finalu i na mestu broj jedan!

Objavljeno: 09.09.16 u 09:18

Češka teniserka Karolina Pliškova plasirala se u finale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je u noći između četvrtka i petka pobedila najbolje rangiranu teniserku sveta Amerikanku Serenu Vilijams u dva seta 6:2 i 7:6 (5).

Pliškova će se u finalu Ju Es opena sastati s Nemicom Anđelikom Kerber koja u polufinalu, takođe u noći između četvrtka i petka, pobedila Dankinju Karolinu Voznjacki u dva seta 6:4 i 6:3.

Kerberova je plasmanom u finale, ali i eliminacijom Amerikanke u polufinalu obezbedila da se od ponedeljka, na novoj WTA rang listi nadje na prvom mestu.

Pliškova je protiv Vilijamsove odigrala izuzetno kvalitetan meč i došla do najveće pobede u dosadašnjoj karijeri. Čehinja je u prvom setu u potpunosti nadigrala Amerikanku, pa je s dva brejka i 28 minuta igre u tom periodu povela s 1:0 u setovima.

Drugi set doneo je mnogo više uzbudjenja, Čehinja je prva napravila brejk i povela s 3:2, ali je Amerikanka već u narednom gemu uspela da uzvrati istom merom. Obe teniserke do kraja tog perioda igre bile su sigurne na svoj servis, pa je drugi set okončan posle taj-brejka.

Čehinja je dobro počela taj-brejk, povela sa 3:0, ali je Vilijamsova stigla do preokreta (4:3), pa se u tom trenutku činilo da će Amerikanka dobiti odlučujući gem, ipak najbolja teniserka sveta je napravila duplu grešku.

Pliškova je potom odigrala kvalitetan poen na svoj servis i došla do meč lopte koju je odmah iskoristila novom duplom greškom Amerikanke.

U duelu izmedju Kerber i Voznjacki, koji je sudila srpska Marijana Veljović, Nemica je bila na znatno višem nivou. Kerber je u prvom setu napravila jedan brejk više od Dankinje, pa je posle 46 minuta igre u tom periodu vodila s 1:0 u setovima.

Slična situacija vidjena je i u drugom setu, samo je ovaj put Kerberova bila još bolja, pa je s tri brejka „slomila“ otpor rivalke i izborila plasman u finale Ju Es opena.

Finale Ju Es opena igraće se u subotu od 22.00 sata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter