2
ATP

US OPEN: Veliko iznenađenje otvorilo Đokoviću put do titule!

Objavljeno: 08.09.16 u 00:19

Novak Đoković sada ima znatno čistiji put ka novom Gren Slemu na Flešing Medouzu.

U trećem četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD videli smo možda i najveće iznenađenje ovogodišnjeg takmičenja, posle Lukasa Puja i njegovog proboja do druge nedelje turnira.

Kei Nišikori je uspeo da savlada Endija Marija posle pet neverovatnih setova, puno preokreta i izuzetnih poena – 3:2 (1:6, 6:4, 4:6, 6:4, 7:5).

Mari je dominantno osvojio prvi set sa 6:1 i činilo se da će i večeras biti nedodirljiv za svog rivala. Međutim, Nišikori je već u drugom setu pokazao karakter i odgovorio sa 6:4 za izjednačenje. Treći set pripao je ponovo Britancu, iako je Japanac imao više prilika za vođstvo, ali je to naplatio u četvrtom.

Ključan momenat, verovatno, bio je prekid poena od strane sudije Marije Čičak u kom je Mari imao potpunu inicijativu. Razlog je bila neprirodna buka van terena. To  je Endija potpuno izbacilo iz takta i od tog momenta kreće njegov strmoglavi pad.

Nišikori je ‘osetio krv’, krenuo u juriš i vrlo brzo preokrenuo i ponovo sa 6:4 uveo meč u peti set, a zatim u novom mini-maratonu u taj-brejku sačuvao živce.

Napravio je brejk u 11. gemu petog seta i rutinski servirao u narednom i izbacio nervoznog Marija sa turnira.

U polufinalu će Nišikori sačekati boljeg iz duela Vavrinka-Del Potro, dok se u drugom polufinalu sastaju Novak Đoković i Gael Monfis.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter