0
Tenis

FOTO: STARSPORT

VELIKI ČOVEK: Potez za duboki naklon Novaku Đokoviću!

Objavljeno: 01.07.16 u 12:32

Najbolji teniser sveta Novak Đoković stavio je opremu sa kojom je trijumfovao na Rolan Garosu na humanitarnu aukciju od koje će ceo prihod otići deci Srbije, odnosno za finansiranje predškolskih edukativnih programa, rekonstrukciju i izgradnju vrtića i škola kao i obuku vaspitača i nastavnika.

Aukcija u saradnji sa „e-Bay“ zvanično je pocela danas, a Đokovićevi fanovi širom sveta biće u prilici da izlicitiraju Novakovu potpisanu UNIQLO opremu. Učesnik koji na aukciji ponudi najviše osvojiće majica i šorts sa Novakovim autogramom, sa finalnog meča protiv Endija Mareja kojim je kompletirao karijerni gren slem.

Aukcija traje do 4. jula, a postavljena je u delu „Sportski suveniri“, podgrupa „Teniski suveniri“.

Ovo je samo prva u nizu aukcija sa suvenirima koji simbolišu Đokovićev trijumf na Rolan Garosu. Na narednoj aukciji zakazanoj za 8. jul  u ponudi će se naći novi predmet iz prekretnice u Novakovoj karijeri, koji će biti predstavljen tokom sledeće nedelje.

Celokupan prihod od aukcija ide direktno Novak Đoković fondaciji.

– Pobeda na Rolan Garosu za mene je nezaboravan i važan trenutak. Tog dana uspeo sam da ostvarim još jedan svoj san kao teniser. Aukcijskom prodajom opreme koju sam nosio na tom meču nadam se da ćemo prikupiti značajna sredstva kako bismo pomogli deci da dostignu svoj puni potencijal i da sanjaju i ostvare velike snove,  kao ja“ – izjavio je Đoković.

Nacionalni direktor Fondacije, Novakova supruga Jelena, konstatovala je da kvalitetno predškolsko obrazovanje može da promeni život mališana na bolje.

– Nažalost, uprkos njegovom značaju, svako drugo dete u Srbiji nema mogućnost da pohađa predškolske programe. Zato želimo da im pomognemo tokom ključnog perioda njihovog razvoja i obezbedimo im najbolje moguće uslove za učenje, igru i napredak kako bi jednog dana postali osnaženi pojedinci koji stvaraju bolju budućnost naše zemlje – istakla je ona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter