0
Tenis

PUNI DŽEPOVI: Serena najbogatija sportiskinja sveta

Objavljeno: 07.06.16 u 22:00

Američka teniserka Serena Vilijams je u proteklih 12 meseci zaradila 28,9 miliona dolara i najplaćenija je sportistkinja na svetu, objavio je magazin Forbs.

Serena Vilijams je tako skinula s trona Ruskinju Mariju Šarapovu, koja je bila najplaćenija sportistkinja poslednjih 11 godina.

Najbolja teniserka sveta, koja je u subotu izgubila u finalu Rolan Garosa od Garbinje Muguruse, od nagrada na turnirima je do sada zaradila 77,6 miliona dolara, više nego bilo koja druga sportistkinja, ali je, kada je reč o zaradi od sponzora, do sada zaostajala za Šarapovom.

Šarapova je posle priznanja da je pala na doping testu ostala bez mnogo sponzora, a medju onima koji su je napustili su Najk, Porše i Amerikan ekspres.

Ruskinja je u proteklih 12 meseci zaradila 21,9 miliona evra, što je skoro osam miliona manje u odnosu na prethodnu godinu, navodi Forbs.

Treća na listi je Ronda Rauzi, bivša svetska šampionka u borilačkoj veštini MMA, koja je zaradila 14 miliona dolara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter