0
Tenis

FOTO: STARSPORT

FED KUP: Ivanina leđa nisu izdržana, Srbija poražena od Belgije

Objavljeno: 17.04.16 u 18:12

Fed kup reprezentacija Srbije poražena je od koleginica iz Belgije, a treći poen gošćama donela je Kristen Flipkens pobedom nad Ivanom Jorović sa 2:0.

Iako je juče zbog povrede propustila meč protiv Janine Vikmajer, pa je umesto nje igrala Jovana Jakšić, Ivana Jorović danas je stisla zube i u poslednjem trenutku izašla na megdan Kirsten Flipkens.

Međutim, ostaće pitanje da li je to bila dobra odluka, pošto je povreda leđa konstantno mučila Jorovićevu i to je na kraju i uticalo na njen poraz u dva seta – 2:0 (7:6, 6:4).

FED KUP: Krunićeva servirala za meč i neshvatljivo stala, Belgija vodi sa 2:1 (FOTO)

Bio je ovo susret u kom je prava premija bila osvojiti gem na svoj servis. Reklo bi se da je prvi set uticao na krajnji ishod ovog meča i ukupnog duela dve reprezentacije, pošto je odlučen u neizvesnom taj-brejku.

Flipkens je uspela da ostvari trijumf rezultatom 10:8 i to je uticalo na dalji tok susreta. Bol u leđima Jorovićeve bio je sve veći, pa je Belgijanka odnela pobedu u dva seta i donela konačan trijumf od 3:1 svojoj zemlji. Dubl neće puno promeniti u krajnjem ishodu ovog duela.

Dubl će igrati Jakšić i Stojanović, otkrila je selektor Tatjana Ječmenica-Jeftić posle ovog meča.

Belgija je tako opstala u Drugoj svetskoj grupi, dok se Srbija vraća u Prvu evroafričku zonu. Treba podsetiti da je Srbija u ovom susretu bila oslabljena neigranjem povređenih Jelene Janković i Bojene Jovanovski, dok se Ana Ivanović zahvalila Savezu na saradnji.

DUŠAN LAJOVIĆ ZA HOTSPORT: Poraz u finalu Dejvis kupa bio je prekretnica u mojoj karijeri (FOTO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter