0
Dejvis kup

FOTO: STARSPORT

DEJVIS KUP: Đoković uz pomoć publike slomio otpor Kukuškina i doneo važan poen za Srbiju (FOTOGALERIJA)

Objavljeno: 06.03.16 u 18:20

Prvi teniser sveta je pred prepunom halom „Aleksandar Nikolić“ nakon dramatičnih pet setova ospeo da savlada Mihaila Kukuškina sa 3:2 (6:7 (6:8), 7:6 (7:3), 4:6, 6:3, 6:2) i tako izjednači u duelu Srbije i Kazahstana u okviru prve runde Dejvis kupa.

U prvom setu smo videli da će ovaj meč biti izuzetno težak za Đokovića, a Kukuškin veliki izazov.
U prvih pet gemova Đoković je odigrao u svom stilu, raznovrsno, ali je Kazahstanac imao odgovore na sve Đokovićeve udarce.

Kod rezultata 4:3, Novak propušta veliku priliku za brejk, ali se Kukuških odlično odbranio. Kukuškin je servirao za ostanak u setu i odličnim servisima dobio gem. Đoković je na sve načine pokušao da smanji pritsak Kazahstanca, ali je Kukuškin itekako pokazao da je žilav protivnik. Ušlo se u taj brejk u kome je Kukuškin bio uspešniji i dobio ga na razliku 8:6

Drugi set Đoković je odlično otvorio, pokazao svoju prepoznatljivu igru i poveo sa 2:0 u gemovima. Međutim u naredna dva gema Kukuškin je vratio istom merom. Drugi set je prošao u znaku brejkova na obe strane. U sedmom gemu Kazahstanac prekida seriju brejkova i prvi put dolazi do vođstva. Novak je imao šansu za brejk u devetom gemu, ali Kukuškin nije izgubio servis i ostavo u prednosti. I drugi set je ušao u tj v+brejk u kome je sada prvi „reket“ sveta imao bolju igru i zasluženo došao do izjednačenja – 1:1.

Na tribinama počinje da ključa

Na početku trećeg seta Đoković nije uspevao da nađe rešenje za razigranog Kukuškina, Kazahstanac je imao dva brejka prednosti i rezultat 4:1 u gemovima. Novak nije imao koncetraciju koja je jedan o njegovih zaštitnih znakova, a i servis ga nije hteo. Na trenutke je delovalo da Đoković može da dođe do preokreta u ovom setu, ali je Kukuškin sa još jednim brejkom uspeo da dobije treći set sa 6:4.

Usledio je četvrti set u kome Đoković posle dužeg vremena pokazuje svoju pravu igru. Nije mu pošlo za rukom na početku meča da dođe do brejka, ali je do uradio u najboljem mogućem trenutku, u šestom gemu, kada je konačno slomio otpor Kazahstanca. Ispostaviće se da je ovo bio i presudni trenutak u setu, a Đoković ga je dobio i izjednačio na 2:2 u setovima i uveo duel u još veću neizvesnost, u odlučujući peti set.

A u petom setu postojao je samo Novak Đoković. Od samog početka diktirao je tempo i poveo sa 3:1. Kukuškin je pokušavao da pronađe i iskoristi Đokoviđev umor, ali u tome nije uspeo. Nastavio je Novak u svom ritmu i laganu priveo meč kraju.

Nakon meča Đokoivć je izjavio da su navijači doprineli tome da se on podigne i donese vežan bod:

– Ovo je verovatno jedan od najtežih, fizički iscrpnih, mečeva koje sam odigrao u karijeri. Protivnik je pokazao da ima volju za pobedom, ali me je publika izvukla, ona mi je dala krila. Kada igrate za reprezenatciju onda je to dodatni motiv, rekao je Đoković.

– Da je kukuškin pobedio ovaj meč ne bi bilo nezasluženo, ali to se na svu sreću nije desilo, rekao je Đoković i pozvao sve navijače da u istoj meri navijaju i za Viktora Troickog koji za nekoliko minuta počinje meč protiv Nadovjesova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter