Najbolji teniser sveta Novak Đoković, nakon šeste po redu pobede na Australijan openu, obišao je humanitarnu organizaciju “Melburn Siti Mišn” koja pomaže nekim od najugroženijih grupa dece iz Melburna, igrao se sa njima i donirao u ime svoje fondacije 20.000 dolara kao podršku njihovom radu.

Nakon upoznavanja, Novak se igrao sa mališanima, crtali su, igrali tenis, a neki od njih su otkrili najboljem teniseru šta žele da budu kada porastu, o čemu maštaju i koje želje bi voleli da im se ostvare.


Đoković je rekao da je fokus organizacije “Melburn Siti Mišn”, koja želi da istakne važnost ranog obrazovanja, potpuno u skladu sa ciljevima njegove Fondacije koja na tom cilju istrajno radi pune četiri godine.

Za to vreme otvoreno je sedam objekata u kojima deca pohađaju predškolski program, obučeno više od 600 nastavnika i pokrenut niz projekata sa ciljem da deca u ranom periodu dobiju adekvatno znanje.

– Rano obrazovanje daje deci šansu da snažno odgovore na bilo koji izazov i da postanu pobednici na bilo kom terenu. “Melburn Siti Mišn” organizacija je lider u obezbeđivanju inovativnih i korisnih programa za rano obrazovanje i mi smo srećni što možemo da doprinesemo njihovom radu na tom planu, rekao je Đoković.

Prema njegovim rečima, podrška u najranijem periodu koju je imao, bila je ključna u njegovom životu.

– Sve ono što sam tada učio, slušao, čitao oblikovalo me je kao ličnost. Dolazim iz zemlje u kojoj gotovo polovina dece ne pohađa nikakve predškolske programe, što im kasnije oteža školovanje, napuštaju školu i postaju problem celom društvu. Takvih zemalja je puno i to moramo da promenimo svi zajedno, rekao je Đoković.