0
ATP

SAMOUVERENI NADAL: Nije Đoković, nije Federer – pravi problem teniserima sam ja!

Objavljeno: 04.01.16 u 15:25

Uoči početka nove teniske sezone, Rafael Nadal uveren je da može da bude konkurentan svojim rivalima, pre svih Novaku Đokoviću.

– Uveren sam da mogu da se vratim na svoj najbolji nivo. Đoković je veliki problem, ne samo za mene, već za sve. Federer uvek sve očara svojim tenisom. Ali, pravi problem je Nadal. Ako uspem da se vratim u svoje najbolje stanje posle toliko povreda koje sam imao poslednjih godina, mogu da se borim sa svima. Tada ću ja biti problem za Novaka i sve ostale – rekao je Nadal.

Nadal je dosta kuburio sa povredama u prethodnih par godina, to ga je i sputalo da beleži bolje rezultate. Međutim, ne napušta ga radna etika, zato trenira još jače i napornije.

– Rad i samo rad. Nisam stao ni dan tokom poslednjih meseci da bih stigao do nivoa koji bi mi dao mogućnost da postignem sjajne rezultate na najvećim turnirima. Bitno je da vidim rezultat, iz dana u dan se osećam bolje, samopouzdanje mi raste, a to je najvažnije. Uskoro ću moći da igram duge razmene udaraca na visokom nivou – istakao je Rafa Nadal.

Nadal će, kao i Đoković sezonu otvoriti u Dohi, a duel ova dva tenisera moguć je tek u finalu. Španac će u prvom kolu igrati protiv sunarodnika Pabla Karenja Busta u utorak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter