0
ATP

PARIZ: Novak počistio Mareja i ušao u istoriju!

Objavljeno: 08.11.15 u 16:53

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je Masters u Parizu nakon što je danas u finalu savladao Endija Mareja sa 6:2, 6:4. 

Đoković je nastavio sa briljantnim partijama ove sezone i postao prvi teniser koji je u jednoj sezoni osvojio šest Masters turnira u istoriji open ere. 

U 2015. Đoković je bio najbolji u Rimu, Monte Karlu, Šangaju, Majamiju, Indijan Velsu i sada u Parizu.

U međusobnim duelima, Đoković sada vodi protiv Mareja sa 21:9, a ove godine srpski teniser ima sada šest pobede, a Britanac samo jednu. 

Đoković je odigrao još jedan odličan meč, gotovo savršeno je riternirao i zasluženo došao do pobede.

U prvom setu je već u četvrtom gemu uzeo prvi brejk, Marej nije imao šanse da uzvrati, Novak je sigurno servom potvrdio brejk, da bi drugi uzeo za 5:2 i rutinski prvi set priveo kraju.

U drugom setu, Đoković je nastavio sa odličnim riternima, i u trećem gemu je uzeo novi brejka za vođstvo od 2:1, ali je ovaj put Marej odmah uspeo da ga vrati. 

Škot je poveo sa 3:2 i kada se činilo da bi mogao u potpunosti da preokrene meč u svoju korist, Đoković je dao gas i vezao tri gema uz jedan brejk za 5:3. 

Marej je uspeo da osvoji gem na svoj servis i smanji na 5:4, ali je Novak iskoristio prvu priliku na svoj servis za pobedu od 6:4.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter