0
ATP

ATP PEKING: Đoković počistio Nadala za šesti trofej!

Objavljeno: 11.10.15 u 15:17

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je turnir u Pekingu pošto je danas u finalu savladao Rafaela Nadala sa 6:2, 6:2. 

Đoković je bez mnogo problema ponovo nadigrao svog rivala za nešto više od sat vremena igre.

Srbin je diktirao tempo tokom čitavog susreta, a na startu prvog seta uzeo je brejk koji je potom potvrdio za vođstvo od 2:0. Nadal je pokušavao da se vrati, imao je tri brejk šanse pri rezultatu 2:3, ali je Novak vezao četiri poena i poveo sa 4:2. Potom je usledio novi brejk, siguran servis za – 6:2. 

Nadal je bolje otvorio drugi set, poveo sa 1:0 i napao u narednom gemu, ali se Novak odbranio i izjednačio na 1:1. Nadal se u tom trenutku požalio na povredu skočnog zgloba zbog čega je tražio pomoć lekara. 

Povreda je očigledno ostavila traga na Španca pošto je Đoković vezao dva brejka i dva puta sigurno sačuvao svoj servis za ogromnu prednost u drugom setu – 5:1. Nadal je uspeo da osvoji još jedan počasni gem na svoju servu, a Novak je potom uz malo muke, iskoristio treću meč loptu za konačnih 6:2.

Đokoviću je ovo bilo 12. uzastopno finale ove godine i osmi trofej, dok je srpski teniser u Pekingu slavio šesti put u karijeri.

Ovo je bio 45. međusobni meč između Đokovića i Nadala, a španski teniser i dalje vodi, ali samo za jednu pobedu, 23-22. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter