0
ATP

VIMBLDON: Novak u finalu. ‘Pao’ Gaske, za odbranu titule sa Marejom ili Federerom

Objavljeno: 10.07.15 u 16:43

Novak Đoković brani tutulu na Vimbldonu! Prvi reket planete je sa 3:0 (7:6, 6:4, 6:4) savladao Francusa Rišara Gaskea u polufinalu, posle dva sata i dvadesetak minuta igre.

Bio je ovo 13. međusobni duel Srbina i Francuza, Novak je zabeležio 12 pobeda, a Rišar je bio bojli davne 20017. godine.

Meč je počeo idealno  po Đokovića, odmah je napravio brekj i poveo sa 2:0. Međutim, čudnim grepkama je omogućio rivalu da izjednači. novih prilika za brejk nije bilo do 6:6. Igrao se taj-brejk, a bolje je krenulo Novaku. Poveo je sa 5:2 i iskoristi tek četvrtu set loptu.

Na početku drugog seta Srbin je ponovo rano napravio brejk, nije poklekao na svom servisu. vodio je sa 3:1 i taj set mirno priveo kraju – 6:4.

Ponovo je Đoković set počeo brejkom, ovoga puta u trećem gemu. set je bio sličan drugom, mogao je Nole posao da završi i ranije, ali je posao okončao ipak pre jošn jednog taj-brejka i u samo tri seta.

Ova pobeda je na neki način pokon supruzi Jeleni za godišnjicu braka, a svi se nadamo da će u nedelju, u svom četvrtom vimbldonskom finalu, njoj ali i celoj naciji moći da pokloni još jedan gren slem trofej.

Drugi polufinalni par čine Britanac Endi Marej i Švajcarac Rodžer Federer.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter