0
Tenis

ĐOKOVIĆ POTENCIRA REVOLUCIJU: Želim Dejvis kup po ugledu na Mondijal u fudbalu!

Objavljeno: 31.03.15 u 21:49

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, izjavio je da se zalaže za promenu sistema takmičenja u Dejvis kupu, a kao najbolji primer kako bi trebalo da izgleda predlaže Svetsko prvenstvo u fudbalu.

U tenisu postoji dve različite organizacije koje se bave različitim turnirima, ITF je zadužen za Dejvis kup i Gren slemove, dok su u nadležnosti ATP-a svi ostali turniri iz takozvanih serija 1000, 500 i 250.

– Raspored Dejvis kupa je loš za najbolje tenisere na svetu. Postoje određeni problemi i po pitanju rasporeda ATP tura i Gren slemova, a problem je što imamo dva vladajuća tela koja su nezavisna. ATP ne može da uradi ništa o Dejvis kupu i Gren slemovima, niti ITF može o ostalim turnirima – istakao je Đoković.

Usledila je pobuna tenisera, i to u velikom broju, a kada se to desi, neminovno je da dođe do promena.

– Ne želim to samo ja, mnogi igrači su tražili promene. Već je bilo razgovora, nadam se da ITF shvata da najbolji igrači žele da igraju u Dejvis kupu svake godine, jer je u tome i poenta. Mnogi ljudi koji ne prate mnogo tenis ni ne shvataju šta je Dejvis kup, ali to je jedino timsko takmičenje i zašto to ne bismo iskoristili i napravili neki format koji bi značio, eto kao što je Svetsko prvenstvo u fudbalu. Možda da imamo dvonedeljno takmičenje svake godine ili na svake dve, na kojem bi 16 timova bilo podeljeno u četiri grupe, koje bi se igrale na različitim mestima, a potom se najbolji timovi našli na ‘fajnal foru’ – objasnio je najbolji teniser svetu.

Đokovićeva reč uvek je imala veliku težinu u svetu ‘belog sporta’, videćemo da li će i ove dovesti do većih promena.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter