0
ATP

FOTO:STARSPORT

ATP ŠANGAJ: Kukuškin mučio Đokovića, ali Novak ipak u četvrtfinalu

Objavljeno: 09.10.14 u 14:57

Više od dva sata bilo je potrebno Novaku Đokoviću da savlada borbenog Mihaila Kukuškina u meču 3. kola Mastersa u Šangaju, ali je na kraju ipak trijumfovao sa 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:4.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Rus sa kazahstanskim pasošem od samog starta je najavio da će biti žilav protivnik, ali akda je posle uvodnih 3:3 Novak vezao tri gema i osvojio prvi set činilo se da ne bi trebalo da ima problema da slavi pobedu.

Međutim, na početku drugog dela igre Kukuškin pravi brejk pa od 3:0 stiže i do prednosti od 5:2, ali akda je trebalo da dovrši posao Novak pravi ribrejk i dolazi do 5:4. Kada je trebalo da dobvrši grogiranog protiovnika usledile su nove neshvatljive greške koje je Kazahstanac umeo da iskoristi i odvede meč u treći set.

Ipak na suvi kvalitet Đoković je uspeo da osvoji odlučujući set za koji mu je bio dovoljan brejk sredinom tog dela igre pošto rivalu nije dozvolio nijednu brejk priliku, a on ih je propustio čak još pet.

Za plasman u oplufinale Novak će se u petk boriti sa Davidem Fererom koji je ranije tokom dana savladao Endija Mareja. Današnji trijumf bio je 27. uzastopni za Đokovića u Kini, odnosno u Pekingu i Šangaju vezano.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter