0
ATP

FOTO: STARSPORT

Đoković i Troicki druženjem primorali ITF i WADA da menjaju pravila

Objavljeno: 26.02.14 u 11:41

Pored sportskih kvaliteta Novak Đoković je nebrojano puta pokazao i da je veliki čovek. Još jednom je to dokazao proteklih meseci kada se suspendovanom Viktoru Troickom našao u nevolji. Međutim, izgleda da se njihovo druženje i saradnja nisu dopali čelnicima Međunarodne teniske federacije (ITF) i Svetske antidoping agencije (WADA).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Naime, ovaj potez dvojice srpskih tenisera primarni je razlog za novi, oštriji antidoping kodeks koji će početi da se primenjuje od 2015. godine. Najveća novina je pravilo koje se zove „zabranjeno udruživanje“.

„Sportisti ili druge osobe ne smeju da sarađuju sa trenerima, lekarima i drugim članovima pomoćnog osoblja sportiste kojima je izrečena mere zabrane zbog povrede antidoping pravila“ – piše u novom pravilu.

Kao primeri “zabranjenog udruživanja” navedeni su treniranje, rad na taktici i tehnici, medicinski saveti, terapije i tretmani, prepisivanje lekova ili suplemenata, zastupanje ili predstavljanje.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter