0
Tenis

Rodman otišao na lečenje

Objavljeno: 19.01.14 u 10:19

Bivša košarkaška zvezda Denis Rodman, koji je suočen sa kritikama zbog niza poseta Severnoj Koreji, primljen je na kliniku za lečenje alkoholizma, javljaju američki mediji.

rodmna

Rodman (52) je počeo lečenje u sredu i ne zna se koliko dugo će ostati tamo, a nije objavljeno ni ime klinike, javio je CNN.

On se ovog meseca, po povratku sa poslednjeg puta u Severnu Koreju, izvinio zbog izjave da je Amerikanac koji se nalazi u severnokorejskom zatvoru, sam kriv za svoju sudbnu. Rodman je rekao da je to izjavio pod dejstvom alkohola.

On je prilikom poslednje posete poveo sa sobom tim bivših igrača NBA. Rodman je tom prilikom pevao pesmu „Srećan rođendan“ severnokorejskom lideru Kim Džong-Unu ispred sportske arene pune ljudi, navodi AFP.

Bivši košarkaš NBA našao se na meti kritika zbog toga što prilikom poslednje sedmodnevne posete Severnoj Koreji nije hteo da se bavi kršenjima ljudskih prava ni nevoljom uhapšenog američkog misionara Keneta Baea.

Rodman se prilikom prvog puta u Severnu Koreju u februaru prošle godine sprijateljio sa mladim liderom te zemlje i proglasio ga je „doživotnim prijateljem“.

Kim, koji se školovao u Švajcarskoj, navodno je veliki ljubitelj košarke, a naročito „Čikago bulsa“ sa kojima je Rodman 90-ih godina osvojio tri NBA titule zajedno sa Majklom Džordanom.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter