0
Tenis

Odličan žreb za Novaka, devojke nisu prošle tako dobro (VIDEO)

Objavljeno: 10.01.14 u 02:02

Novak Đoković nije mogao da poželi bolji žreb za prvi Gren slem turnir u sezoni koji će se od 13. do 26. januara održati u Melburnu i na kojem srpski teniser brani trofej.

australian-open

Kao drugi nosioc Novak je smešten u drugu polovinu „kostura“ i za prvog protvinika će imati Slovaka Lukaša Lacka, dok će mu u drugoj rundi rival biti bolji iz duela Argentinca Leonarda Majera i Španca Alberta Montanjesa. Đokovićev rival u trećem kolu mogao bi da bude Rus Tursunov ili Kipranin Bagdatsi, dok će se u osmini finala najverovatnije sastati sa Fabijom Fonjinijem. Prema projektovanom kosturu srpski teniser će u četvrtfinalu odmeriti snage sa Stanislasom Vavrinkom, a u polufinalu sa Davidom Fererom.

Za razliku od Đokovića Nadal nema razloga za zadovoljstvo pošto su u njegovoj polovini Endi Marej, Rodžer Federer, Huan Martin Del Potro, Žo-Vilfrid Conga ,Lejton Hjuit, a već na startu turnira je naleteo na minu u vidu mladog Australijanca hrvatskog porekla Bernanrda Tomića.

Pored Novaka Đokovića Srbija bi u muškom delu turnira mogla da ima još dva predstavnika, ali samo ukoliko Ilija Bozoljac i Dušan Lajović preskoče još po dve prepreke u kvalifikacijama.

Kada su u pitanju teniserke najgore je prošla Ana Ivanović koja je kao 14. nosioc za eventualnog protivnika u osmini finala dobila trenutno najbolju teniserku sveta Serenu Vilijams, ali do tog meča naš drugi reket će morati da preskoči tri prepreke. Ivanovićeva će u 1. kolu igrati protiv Holanđanke Kiki Bertens, a u slučaju trijumfa slede dueli protiv Anike Bek ili Petre Martić, a nakon toga verovatno sa Danijelom Hantuhovom. Pre Ane sa Serenom bi snage mogla da odmeri Vesna Dolonc i to već u 2. kolu ukoliko na startu turnira savlada Špankinju Laru Arubarenu.

Preostale dve naše igračice Jelena Janković i Bojana Jovanovski se nalaze u trećoj četvrtini „kostura“ i mogle bi da se međusobno sastanu u osmini finala ukoliko pre toga zabeleže po tri pobede. Jankovićevoj će se na putu naći Japanka Misaki Doi, potom bolja iz duela Ukrajinke Kičenok i Japanke Morite i na kraju verovatno Magdalena Ribarikova iz Slovačke. Sa druge strane Bojanu prvo očekuje duel sa jednom od kvalifikantkinja, potom verovatno sa Soranom Kirsteom iz Rumunije i na kraju sa još jednom Rumunkom Simonom Halep koja je 11. nosioc. Ukoliko dođe do srpskog dvoboja u osmini finala pobednica tog meča bi u četvrtfinalu verovatno igrala protiv Marije Šarapove. U glavnom žrebu u konkurenciji dama mogla bi da se nađe i Jovana Jakšić koja će tokom noći odigrati meč 2. kola kvalifikacija.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter