0
Tenis

FOTO: WTA

Jelena i dalje osma, ostale Srpskinje napredovale

Objavljeno: 06.01.14 u 11:30

Trijumfom na turniru u Oklandu Ana Ivanović je došla do 14. pozicije na WTA listi što je skok za dva mesta u odnosu na prethodno rangiranje, dok je Jelena Janković zadržala osmo mesto ali se plasmanom u polufinale Brizbejna bodovno približila teniserkama koje su ispred nje.

wta

Prvi ovogodišnji turniri doneli su i promene pri vrhu liste tačnije na trećoj i četvrtoj poziciji pošto su Serena Vilijams i Viktorija Azarenka neprikosnovene na prve dve. Međutim, Marija Šarapova je preuzela treće mesto od Na Li iako je Kineskinja osvojila turnir u Šenženu ali nije uspela da zaradi ni jedan jedini bod pošto je samo odbranila poene koje je zaradila prošle sezone na istom mestu.

Među 10 najboljih nalaze se još Agnješka Radvanska, Petra Kvitova, Sara Erani, Jelena Janković, Anđelik Kerber i Karolina Voznijacki.

Blagi skok napravila je i Bojana Jovanovski koja je od danas 34. teniserka sveta, kao i Vesna Dolonc koja je napredovala za jednu poziciju pa je sada 104. Jedna pored druge na rang listi su Aleksandra Krunić i Jovana Jakšić koje zauzimaju 148. i 149. mesto što je skok za po tri pozicije za obe, a među 300 najboljih na 240. mestu nalazi se i Doroteja Erić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter