0
Tenis

Serena odbranila titulu u Njujorku

Objavljeno: 09.09.13 u 01:36

Serena Williams

Amerikanka Serena Vilijams odbranila je titulu osvojenu prošle godine na Ju Es Open u konkurenciji dama pobedivši u finalu ovosezonskog izdanja turnira u Njujorku Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 2:1, po setovima 7:5, 6:7 (6), 6:1 posle dva sata i 44 minuta igre.

Velika i izjednačena borba viđena je u prvom setu i kada su svi očekivali da ćemo gledati taj-brejk što bi na kraju bilo i najpoštenije Serena je u 11. gemu napravila svoj drugi brejk ne dozvolivši potom Viktoriji da uzvrati.

Seriju osvojenih gemova Vilijamsova je podigla na četiri pošto je osvojila i prva dva u drugom setu, a kada je i drugi put oduzela servis Azarenki za vođstvo od 4:1 činilo se da je meč blizu kraja. Međutim, borbena Beloruskinja nije htela tek tako da se preda pa je osvojila naredna dva gema i tako vratila rezultatsku neizvesnot. Činilo se u tom trenutku da je to sve što je u njenoj moći pošto je pri rezultatu 5:4 Vilijamsova servirala za trijumf, ali joj nije pošlo od ruke da materijalizuje tu prednost pa su nas čekala još najmanje dva gema.

Nažalost po Azarenku sve što je do tada dobro uradila prosula je u 11. gemu koji se ispostavio kao nesrećan po nju, ali tu nije bio kraj preokretima pošto je Serena i drugi put propustila šansu da svojim servis gemom okonča meč pa je morao da bude igran taj-brejk u kojem je Beloruskinja iskoristila treću set loptu čime je meč uvela u treći odlučujući set.

I kada se očekivalo da Azarenka stekne psihološku prednost zbog načina na koji je uspela da osvoji drugi set desilo se upravo suprotno. Ljuta zbog toga što nije sve završila već posle drugog dela igre Vilijamsova je u trećem setu prosto počistila protivnicu sa terena prepustivši joj samo jedan gem.

Za peti trofej na Ju Es Openu u karijeri odnosno 17. Gren Slem titulu Serena je pored 2.000 poena dobila i novčanu nagradu od 2.600.000 američkih dolara, dok je Azarenki pripalo dvostruko manje novca, ali i 1.400 bodova za WTA listu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter