0
Tenis

Ana preokretom do osmine finala

Objavljeno: 31.08.13 u 19:49

ana-ivanovic-usopen

Posle dosta problema u meču punom preokreta Ana Ivanović je na kraju ipak uspela da pobedi Amerikanku Kristinu Mekhejl sa 2:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:4, posle nešto više od dva i po sata igre u duelu 3. kola Ju Es Opena.

Čak 11 brejkova je viđeno na ovom meču, a na sreću Ane Ivanović ona je bila ta koja je imala jedan brejk više što joj je na kraju donelo pobedu. Povela je 21-godišnja Amerikanka sa 1:0 u setovima, čak došla do prilike da pri rezultatu 5:4 u drugom servira za trijumf, ali je tada došlo do potpunog preokreta.

Nije Ivanovićeva odigrala savršeno, ali je makar smanjila broj grešaka koji je bio ogroman odnosno grešila je makar dvostruko više od protivnice. Sve do tog odlučujućeg 10. gema trećeg seta nije bilo brejkova, ali je baš tada Ana uspela da dođe do dve vezane prilike da oduzme servis protivnici i ujedno dođe do pobede. Prvu nije iskoristila, ali zato drugu jeste te se tako plasirala u osminu finala četvrtog ovosezonskog Gren slema.

U borbi za četvrtfinale Ivanovićeva će se sastati sa boljom iz duela u kojem se sastaju drugi nosioc Viktorija Azarenka i 26. „kosturaš“ Alize Korne.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter