0
ATP

FOTO: STARSPORT

Lajović spasio meč loptu pa pobedio

Objavljeno: 27.08.13 u 15:02

 

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Dušan Lajović se potpuno neočekivano prilično namučio na startu čelendžera u Komu pošto je za protivnika u 1. kolu imao 19-godišnjeg Hrvata Matea Delića koji je u glavnižreb ušao kao „laki luzer“.

Iako je bio postavljen za četvrtog nosioca i ima daleko više iskustva od mladog Hrvata Lajović je protivniku dozvolio da dođe u priliku da trijumfuje, ali je ipak posle velike borbe pobedio sa 2:1, po setovima 6:7(6), 6:4:6, 7:6(6), nakon dva sata i 13 minuta igre. Zanimljivo je da je Delić u odlučujućem taj-brejku vodio sa 5:1, ali je Lajović uspeo da dođe do izjednačenja 5:5, a potom i da na 5:6 spasi meč loptu. Potom je osvojio još dva poena samim tim je došao i do trijumfa

Tako su nakon eliminacije Borisa Pašanskog  srpski predstavnici na ovom turniru ostali Ilija Bozoljac i Dušan Lajović koji će se u narednom kolu sastati sa Italijanom Lorencom Gustinom.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter