0
ATP

Đoković izgubio dobijen meč

Objavljeno: 17.05.13 u 16:35

djokovic-rim

Novak Đoković je u četvrtfinalnom duelu Mastersa u Rimu izgubio praktično dobijen meč u duelu sa Čehom Tomašom Berdihom koji je ostvario tek drugu pobedu u 16. dvoboju sa srpskim igračem. Berdih je posle dva sata i 22 minuta igre trijumfovao sa 2:1, po setovima 2:6, 7:5, 6:4.

Đoković je već u četvrtom gemu napravio prvi brejk koji je već u sledećem potvrdio pa je poveo sa ubedljivih 4:1. Ne samo da nije bilo povratka u igru češkog tenisera već mu je Srbin još jednom oduzeo servis gem kojim je okončao prvi set u svoju korist rezultatom 6:2.

Kada je izgledalo da će se Novak bez imalo muke plasirati u polufinale pošto je vodio sa 5:2 u drugom setu došlo je do ptpunog preokreta. Ključni detalj desio se pri rezultatu 5:3 i 30:30 kada su navijači ometali Novaka pri servisu koji je nakon toga potpuno izgubio koncentraciju. Dozvolio je Berdihu da realizuje prvu brejk loptu, a potom da veže čak pet uzastopnih gemova i tako dođe do izjednačenja u setovima.

Novakov pad u igri nije bio tu zaustavljen već je nastavljen i u odlučujućem setu u kojem je Berdih prvi došao do brejka koji je potvrdio u četvrtom gemu nakon čega je poveo sa 3:1. U daljem toku meča sve je zavisilo od servisa Tomaša Berdiha koji je odlično koristio početni udarac pa Novak praktično nije imao šansu da vrati brejk. Čeh je do pobede došao iskoristivši tek četvrtu meč loptu pošto je pre toga ispustio tri vezane šanse za trijumf.

U polufinalu turnira u Rimu Berdih će igrati protiv boljeg iz španskog dvoboja u kojem se sastaju David Ferer i Rafael Nadal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter