0
Tenis

Jovana posle maratona savladala Duševinu

Objavljeno: 02.04.13 u 23:21

jovana-jaksic

Nakon uspešno odrađenih kvalifikacija 19-godišnja Jovana Jakšić nastavila je da niže pobede na turniru u Montereju pošto je u meču 1. kola posle puna tri sata i tri minuta igre savladala daleko iskusniju Ruskinju Veru Duševinu sa 2:1, po setovima 4:6, 7:6(4), 7:6(2).

Mogla je Jakšićeva i ranije da overi pobedu pošto je u 10. i 12. gemu trećeg seta servirala za pobedu, ali je Duševina u oba navrata uspevala da napravi ri-brejk i čak da spasi jednu meč loptu. Međutim u taj-brejku trećeg seta mlada Srpskinja je osvojila prvih pet poena, a vrlo brzo je došla do pet vezanih meč lopti od kojih je iskoristila drugu.

Jovana će u u narednoj rundi igrati protiv bolje iz duela Ruskinje Marije Kiriljenko i Meksikanke Himene Hermozo, a plasman u 2. kolu će joj doneti 30 WTA poena i veliki skok sa trenutno 356. mesta na rang listi najboljih svetskih teniserki.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter