0
ATP

Đoković kralj Abu Dabija

Objavljeno: 29.12.12 u 17:01

Novak Đoković trijumfovao je u finalu Mubadala turnira u Abu Dabiju pobedom nad Nikolasom Almagrom od 6:7 (4:7), 6:3, 6:4.

Đoković je prvi zapretio protivniku u šestom gemu, ali je Almagro uspeo da spasi dve brejk lopte sjajnim servisima. Finalisti turnira u Abu Dabiju su potom bili sigurni na svoje servis gemove, pa je prvi set odlučivao taj brejk. Nole je poveo sa 3:1, ali je Almagro osvojio narednih pet poena i došao do tri set lopte. Španac je iskoristio drugu i poveo sa 1:0.

Prva tri gema u drugom setu obeležili su brejkovi, a Nole je uspeo da prvi stigne do plus 2. Mogao je naš as i do novog brejka, ali je Španac teškom mukom ipak smanjio prednost Đokovića. Najbolji teniser sveta sačuvao je prednost, a onda stiže i do izjednačenja napravivši još jedan brejk za 6:3 u drugom setu.

Nikolas Almagro je imao tri brejk lopte u petom gemu trećeg seta, ali ih je Novak spasao. Potom je Đoković imao 6 prilika da oduzme servis rivalu, ali nije uspeo. Srpski teniser je na početku seta imao prednost prvog servisa, pa je prvi došao u situaciju da osvoji treći set. I uspeo je u tome napravivši brejk za 6:4.

Pobedniku turnira pripalo je 250.000 dolara, ali ta činjenica nije uticala na finaliste da se ne zabavljaju. U pojedinim momentima finale u Abu Dabiju je predstavljao pravu zabavu za publiku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter