0
Tenis

Đoković maksimalnim rezultatom savladao Delpa

Nole u polufinalu

Aleksandar Milosavljević Ђорђе Петровић
Objavljeno: 07.09.12 u 08:39

Branilac titule na US Openu Novak Đoković savladao je u čtvrtfinalu Argentinca Huana Martina Del Potra sa 3:0 (6:2, 7:6 (3), 6:4) i plasirao se u polufinale gde će se sastati sa Davidom Fererom koji je savladao našeg Janka Tipsarevića.
Nole je fantastično započeo meč i prvi set odigrao bez greške. Napravio je dva brejka, imao je dvostruko više direktnih poena (12:6) i napravio skoro duplo manje neiznuđenih grešaka (6:11) što ga je dovelo do vođstva od 1:0 u setovima.
Početak neverovatnog drugog seta pripao je Del Potru koji je osvojio deset uzastopnih poena, napravio brejk i krenuo po izjednačenje. Sve je delovalo dobro po Argentinca, ali je Đoković kod rezultata 4:5 počeo da igra fenomenalno. Novak dolazi do izjednačenja posle sjajnih i dugih razmena udaraca. Set ulazi u taj brejk koji je pripao našem teniseru sa 7:3.
Đoković je već u prvom gemu trećeg seta napravio brejk i tako stekao prednost koju je čuvao do kraja meča. Rutinski osvaja i treći set sa 6:4 i maksimalnim rezultatom se plasira u polufinale US Opena.
Našem teniseru će ovo biti 10. uzastopno polufinale na Grend slem turnirima čime se izjednačio na večnoj listi sa drugoplasiranim Ivanom Lendlom i Rodom Lejverom, a neprikosnoveni Rodžer Federer je daleko ispred svih sa čak 23 vezana polufinala.
U međusobnom duelu sa Davidom Fererom srpski teniser ima pozitivan skor od 8:5, od čega je Novak 7 puta bio bolji na tvrdoj podlozi, a Španac dva puta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter